Cech domácích pivovarníků, z.s. Cech domácích pivovarníků, z.s.
  • Cech domácích pivovarníků
    • O nás
    • Cechovní rada
    • Liga českého ležáku
    • Média
    • Členské výhody
    • Cechovní zpravodaj
  • Časopis Pivař
  • Blog
  • Kalendář
  • Členství
    • Fórum, nápověda
    • Registrovat
    • Přihlásit
    • Členství v Cechu
    • Mapy a statistiky členů
      • Vývoj počtu členů
      • Věková pyramida
      • Česko dle PSČ
      • Česko dle krajů
      • Slovensko dle krajů
      • Evropa
      • Svět
  • Důležité informace a odkazy

Cech domácích pivovarníků, z.s.

Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.

Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.

Najdete nás také na Facebooku.

Oficiální mail: info@cech-pivo.cz

K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.

 

 

 

Sleva na nákup na bazarcom.cz

Základní údaje
Kategorie: Členské výhody
23. červenec 2018
Aktualizováno: 17. září 2019
Zobrazení: 3268
  • členské výhody

10% sleva pro členy Cechu.

Číst dál …

Stanovisko státních orgánů k možnosti překročení limitu

Základní údaje
Kategorie: O nás
17. červenec 2018
Aktualizováno: 5. září 2018
Zobrazení: 5986

Na základě jednání se zástupci Generálního ředitelství cel a oficiální žádosti o sdělení, jestli je nějaká možnost, jak uvařit legálně více piva, jsme dostali níže uvedené stanovisko Generálního ředitelství cel, které jej konzultovalo s Ministerstvem financí:

Číst dál …

Černokostelecký žejdlík 2018 - Propozice

Základní údaje
Kategorie: O nás
8. červen 2018
Aktualizováno: 5. září 2018
Zobrazení: 8316
  • soutěž
  • černokostelecký žejdlík
  • zpravodaj

Domovarnické setkání a degustační soutěž.

Číst dál …

Pravidla sběru a zpracování osobních dat

Základní údaje
Kategorie: O nás
30. kvě 2018
Aktualizováno: 20. prosinec 2022
Zobrazení: 6456

Naše Pravidla nastavují zásady pro zpracování osobních dat členů Cechu po dobu jejich členství v Cechu a zároveň jsou součástí stanov.

Číst dál …

Zrání se dřevem - Wood aging

Základní údaje
Kategorie: Blog
14. kvě 2018
Aktualizováno: 13. listopad 2023
Zobrazení: 11004
  • blog
  • recept
  • dřevo
  • praktický návod

V posledních letech zažívá comeback zrání piva v dřevěných sudech. Pivo ze dřeva vyluhuje jak aromatické látky, jakými jsou např. vanilin a laktony, tak třísloviny a nezkvasitelné sacharidy, které mají kromě chutě vliv i na pocit plnosti v ústech (mouthfeel). Dřevěné sudy bývají z vnitřní strany vyžíhané. V závislosti na tom, jak moc bylo dřevo vyžíháno a také v závislosti na tom, zda se jedná o sudy nové, nebo používané po jiném alkoholu (whiskey, bourbon, brandy, rum, sherry, víno, aj.) mohou pivu poskytnout široké spektrum chutí a vůní. Typická bývá chuť vanilky, karamelu, kokosu, tabáku, ale i kávy, hořké čokolády, kouřové a bylinné aroma, trochu másla, stopy koření, vinná kyselinka, atd.

Martin Urban
Článek vyšel v časopise Pivař 3 (prosinec 2017)

Číst dál …

Zápis z 8. řádného jednání cechovní rady

Základní údaje
Kategorie: Cechovní rada
20. duben 2018
Aktualizováno: 22. únor 2019
Zobrazení: 2836
  • rada
  • zápis

Zápis z 8. řádného jednání cechovní rady konaného 14. 4. 2018 v Litomyšli.

Číst dál …

Zápis ze 7. řádného jednání cechovní rady

Základní údaje
Kategorie: Cechovní rada
18. duben 2018
Aktualizováno: 19. duben 2018
Zobrazení: 2954
  • rada
  • zápis

Zápis ze 7. řádného jednání cechovní rady konaného 31. 3. 2018, na kterém byly shrnuty a potvrzeny body z dílčích jednání konaných  v období od 9. 10. 2017 - 31. 3. 2018.

Číst dál …

Co skutečně znamená spodní a svrchní kvašení?

Základní údaje
Kategorie: Blog
13. duben 2018
Aktualizováno: 15. kvě 2018
Zobrazení: 31341
  • blog
  • pivovarská teorie
  • kvasnice
  • kvašení

Titulek tohoto textu se může zdát mírně nesmyslný, poněvadž je to přeci úplně jasné, nebo ne? A přeci se traduje řada mýtů, polopravd a nepochopení, kterých bych se rád v tomto krátkém článku dotkl. Termín spodní a svrchní kvašení byl zaveden již dávno, ještě v dobách, kdy sládkové svým kvasnicím rozuměli jen velmi omezeně. Stejně tak jako rozlišujeme spodní a svrchní kvašení jako technologie, tak pak rozlišujeme spodní a svrchní kvasinky, které k těmto technologiím kvašení obvykle náleží. To, že situace ale není až tak jednoduchá, se pokusím nastínit nakonec a zkusíme najít použitelné definice těchto pojmů. To bylo, je a vždy bude kontroverzní téma, tudíž se budeme pohybovat po poměrně tenkém ledě. To už ale hodně předbíhám.

Petr Novotný
Článek vyšel v časopise Pivař 3 (prosinec 2017)

Číst dál …

Proč se (ne)stát členem Cechu

Základní údaje
Kategorie: Blog
27. březen 2018
Aktualizováno: 24. duben 2019
Zobrazení: 14628
  • členství
  • blog
  • cech

V diskuzích se členy i nečleny Cechu jsem zaznamenal několik otázek či výhrad, které se opakují a proto bych je rád zde zmínil. Potěšilo by mě, kdyby vás má vysvětlení a úvahy dovedly k zamyšlení nad tím, jestli je pro vás členství v Cechu opravdu zbytečné, nebo vás nějak omezuje. Nebo jestli naopak nebude vaše členství přínosem pro domovarnickou komunitu a pro prosazení cílů Cechu, které mohou korespondovat s vašimi aktivitami. Čím větší Cech bude, tím větší je pravděpodobnost, že dokážeme něco změnit.

Radek Michel
Článek vyšel v časopise Pivař 2 (srpen 2017)

Číst dál …

Při kolika stupních Plato mám lahvovat?

Základní údaje
Kategorie: Blog
14. březen 2018
Aktualizováno: 15. kvě 2018
Zobrazení: 16008
  • blog
  • pivovarská teorie
  • praktický návod

EVERGREENY DISKUZNÍCH FÓR

Na diskuzních fórech jsou s železnou pravidelností kladeny dotazy, při jaké hodnotě hustoty mladé pivo stočit do lahví, aby se přirozeně dosytilo. Bohužel se zde často vyskytují i zaručené odpovědi typu „stáčej při xxx“. Pravdou však je, že univerzální konkrétní hodnota při kolika stáčet neexistuje.

Martin Urban
 Článek vyšel v časopise Pivař 1 (květen 2017)

Číst dál …

Cejchování hrnce

Základní údaje
Kategorie: Blog
7. březen 2018
Aktualizováno: 15. kvě 2018
Zobrazení: 11912
  • blog
  • praktický návod

Domácí sládkové jsou obvykle schopnými kutily, ale ne každý si na vše troufne bez informací. Zároveň je dobré se podělit o konkrétní zkušenosti, protože proč zbytečně „znovuobjevovat Ameriku“. Pokud je homebrewing o něčem, tak právě o sdílení zkušeností a znalostí. Dnes vám tedy odprezentuji postup, který se mi osobně osvědčil. Sami můžete přidat svou invenci a šikovnost. Jistě se vám práce povede lépe než mě. Teď už ale pojďme na to!

Petr Novotný
Článek vyšel v časopise Pivař 1 (květen 2017)

Číst dál …

Termín petice

Základní údaje
Kategorie: O nás
26. únor 2018
Aktualizováno: 26. únor 2018
Zobrazení: 4177
  • legislativa
  • petice

Důležitá informace o změně termínu Petice za zvolnění právních předpisů pro domácí pivovarníky.

Číst dál …

  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11

Strana 7 z 11

Hledat

Kalendář

Předchozí rokPředchozí měsícNásledující rokNásledující měsíc
Květen 2025
po út st čt pá so ne
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31

Poslední příspěvky ve fóru

    • Braumarkt is shipping to CZ
    • v Informace z cechovní rady / Ostatní
    • 23. kvě 2025 15:32
    • Workshop v experimentálním mikropivovaru...
    • v Informace z cechovní rady / Akce, události
    • 22. kvě 2025 09:20
    • Výsledky Liga Ležáku 2024/2025 po Moravs...
    • v Informace z cechovní rady / Soutěže, liga
    • 14. kvě 2025 14:47
    • Výsledky Liga Českého ležáku 2024/2025 ...
    • v Informace z cechovní rady / Soutěže, liga
    • 22. dub 2025 15:42
    • Webhosting
    • v Rada Cechu / Ostatní
    • 10. dub 2025 16:16

Partneři Cechu

Pivotéka Bez příběhu
domacepivo.com
vyrobtesipivo.cz
Beerex - partner Cechu
Cupkajnapivo
Plastiform s.r.o.
BRELEX - partner Cechu
Pivo a tak - partner Cechu
Maroma.sk
Bahník.cz
pivodoma.eu
Pivotéka.cz
Táborská pivotéka
www.pivozdomu.sk
Lindr.cz - partner Cechu
Výměníky tepla Ostrava
Pivárium - partner Cechu
NextHop.sk
Jihočeská pivotéka - partner Cechu
BO PIVO!!!
domovarnik.cz
eureka
Pivní lednice - partner Cechu
vasepivo.cz - partner Cechu
Czech Brewmasters s.r.o - partner Cechu
KULHAS.cz

Výhody

Craft House
*Vyžadován
členský průkaz


bazarcom.cz
samolepkomat.cz
hyperelektro.cz

Partnerské spolky

Cyprus Homebrewers Association
Sdružení přátel piva
Polskie Stowarzyszenie Piwowarów Domowych
Domovarníci České Budějovice, z. s.
Emaily

Cech: info@cech-pivo.cz
Hodnosti: hodnosti@cech-pivo.cz

Adresa Cechu

Cech domácích pivovarníků, z. s.
Pod Kalvárií 1548
Pelhřimov 393 01
IČ: 05259851
DIČ: CZ05259851

Důležité informace

Nápověda
Stanovy spolku
Pravidla sběru a zpracování osobních dat
Podmínky udílení hodností
Složení cechovní rady
Členské výhody

Cech na Internetu

Facebook Cechu
Veřejná složka

Soutěže

Liga českého ležáku
Černokostelecký žejdlík