Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.
Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.
Najdete nás také na Facebooku.
Oficiální mail: info@cech-pivo.cz
K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.
Ligy 2019 se účastní soutěže Moravian Homebrewers Meeting (započítávají se výsledky z listopadu 2018), Kostelecké chmelovárek, Litomyšlský korbel, Degustační soutěž domácích výrobců piva Žďár nad Sázavou a Černokostelecký žejdlík.
Vážení čtenáři,
Uff! A máme tu další číslo. Tentokrát to trvalo trochu déle, než jste si minulý rok zvykli. Není to však tím, že by nás to už nebavilo. Znáte to – čas, čas a zase čas. Protože je časopis Pivař dílem dobrovolníků, kteří na něm pracují zcela zdarma ve svém volném čase, tak se prostě občas stane, že jsme pohlceni dalšími pracovními nebo i osobními povinnostmi.
Vyhlášení vítěze i dalších umístěných se ukázalo mnohem složitější, než jsme si mohli předem představit.
Děkujeme všem aktivním účastníkům cechovní degustační soutěže Černokostelecký žejdlík.
Již nějakou dobu jsem si pokládal otázku, jak srozumitelně napsat text o svrchně kvašených pivech tak, aby obecné pojmenování těchto piv v angličtině „ALE“ se nepletlo s jedním z nejpoužívanějších slov „ale“ v jazyce českém. India pale ale nás asi nesplete, ale (a vidíte už jsme tam) třeba výraz „belgické ale“ už může být zavádějící.
Na základě jednání se zástupci Generálního ředitelství cel a oficiální žádosti o sdělení, jestli je nějaká možnost, jak uvařit legálně více piva, jsme dostali níže uvedené stanovisko Generálního ředitelství cel, které jej konzultovalo s Ministerstvem financí: