Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.
Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.
Najdete nás také na Facebooku.
Oficiální mail: info@cech-pivo.cz
K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.
Vážení členové Cechu domácích pivovarníků, jakož i všichni domovarníci a příznivci.
Mnozí z vás zaznamenali hlasování Poslanecké sněmovny z 6. 11. 2019 ohledně zvýšení limitu z 200 l na 2 000 l piva a zmenšení administrativní zátěže. Dovolte nám sdělit několik faktů, aby náhodou nedocházelo k omylům.
Historie domovarnických adventních kalendářů se začala psát někdy na přelomu let 2015/16. Alespoň tak na toto období vzpomíná jeden z duchovních otců události tohoto typu, Martin „grádyš“ Březa. První, kdo o kalendáři mluvil, byl Pavel Dolenský, který zmínil domovarníky z Islandu. Tam si takový kalendář již organizovali. Martin se myšlenky chopil a na Homebrewmap.com, založil událost Český adventní HomeBrew kalendář (ČAHK).
Ligy 2020 se účastní soutěže Prague Homebrewing Competition, Moravian Homebrewers Meeting, Kostelecké chmelovárek, Litomyšlský korbel, Degustační soutěž domácích výrobců piva Žďár nad Sázavou, ECCE HOMO DOMOVAR a Černokostelecký žejdlík.
Formulář k registraci vzorků do soutěže, která proběhne dne 14.9.2019 v pivovaru v Kostelci nad Černými lesy.
Cechovní zpravodaj obsahující mimo jiné informace o Černokosteleckému žejdlíku 2019.
Vážení čtenáři,
představuji Vám speciální číslo časopisu PIVAŘ, které vychází na počátku ovocné sezóny. Obliba kyseláčů párovaných s ovocem, ale i nekyselených ovocných piv je v posledních dvou letech patrná nejen mezi domácími sládky, ale také v segmentu řemeslných pivovarů. Ovocná piva jsou mým velkým koníčkem a jsem tomu rád. Možná právě proto se na mě obrací spousta domovarníků s prosbou o názor, někdy i o radu. A také tento „ovocný“ speciál vznikl na naléhání kamarádů, kteří se chtějí do těchto pivních stylů pustit, ale nemají dostatek informací.
Zápis z 9. řádného jednání cechovní rady konaného 10.12.2018.
Vážení čtenáři,
je mým potěšením představit vám páté vydání Pivaře, časopisu Cechu domácích pivovarníků. Přijměte toto číslo jako opožděný vánoční dárek, který si za svoji přízeň zasloužíte.
Dne 15. 9. 2018 se konal druhý ročník Černokosteleckého žejdlíku. Formát soutěže zůstal stejný jako v předchozím ročníku — soutěžilo se s pivy podle konkrétního receptu. Cechovní rada usoudila, že první ročník ukázal, že i o takovou nezvyklou soutěž je zájem. A že je zajímavé srovnání piv, která by měla být podobná, protože jsou vyrobena ze stejných surovin, ale nakonec je každé pivo zcela originální.