Cech domácích pivovarníků, z.s.

Cech usiluje o vzájemné předávání a vyměňování znalostí a zkušeností domácích pivovarníků. Snaží se o zvyšování úrovně kvality doma vařených piv, podporu akcí zaměřených na domácí pivovarnictví a vzdělávání zájemců o vaření piva v domácích podmínkách. Vyvíjí osvětovou činnost směřující k udržení a rozvoji domovarnické tradice a pivní kultury.

Pokud vaříte pivo v domácích podmínkách, budeme velmi rádi, když se k nám přidáte.

Najdete nás také na Facebooku.

Oficiální mail:

K dotazům a připomínkám používejte, prosím, tohoto fóra.

 

Proč se (ne)stát členem Cechu

V diskuzích se členy i nečleny Cechu jsem zaznamenal několik otázek či výhrad, které se opakují a proto bych je rád zde zmínil. Potěšilo by mě, kdyby vás má vysvětlení a úvahy dovedly k zamyšlení nad tím, jestli je pro vás členství v Cechu opravdu zbytečné, nebo vás nějak omezuje. Nebo jestli naopak nebude vaše členství přínosem pro domovarnickou komunitu a pro prosazení cílů Cechu, které mohou korespondovat s vašimi aktivitami. Čím větší Cech bude, tím větší je pravděpodobnost, že dokážeme něco změnit. 

Radek Michel, předseda Cechu

 

 

Při kolika stupních Plato mám lahvovat?

EVERGREENY DISKUZNÍCH FÓR

Na diskuzních fórech jsou s železnou pravidelností kladeny dotazy, při jaké hodnotě hustoty mladé pivo stočit do lahví, aby se přirozeně dosytilo. Bohužel se zde často vyskytují i zaručené odpovědi typu „stáčej při xxx“. Pravdou však je, že univerzální konkrétní hodnota při kolika stáčet neexistuje.

Martin Urban
 Článek vyšel v časopise Pivař 1 (květen 2017)

Cejchování hrnce

Domácí sládkové jsou obvykle schopnými kutily, ale ne každý si na vše troufne bez informací. Zároveň je dobré se podělit o konkrétní zkušenosti, protože proč zbytečně „znovuobjevovat Ameriku“. Pokud je homebrewing o něčem, tak právě o sdílení zkušeností a znalostí. Dnes vám tedy odprezentuji postup, který se mi osobně osvědčil. Sami můžete přidat svou invenci a šikovnost. Jistě se vám práce povede lépe než mě. Teď už ale pojďme na to!

Petr Novotný
Článek vyšel v časopise Pivař 1 (květen 2017)

Pivař 2017 / 3

Vážení čtenáři,

právě jste otevřeli 3. číslo časopisu Pivař, které je zároveň letos i číslem posledním. Poněvadž je období Vánoc, tak jsme se rozhodli, že bude toto číslo zcela veřejné, tudíž všichni čtenáři, bez ohledu na to jestli jsou či nejsou členy Cechu, dostanou Pivaře „pod stromeček“. Jako vždy jsme si dali záležet, aby Vás kvalita a obsah časopisu nezklamala, a tak věřím, že tento dárek oceníte.

Pivař 2017 / 2

Vážení čtenáři,

těch pár měsíců uteklo jako voda a mou milou povinností je Vám teď představit druhé číslo magazínu Pivař. V tomto čísle naleznete i několik nových rubrik, které mi dělají velkou radost a zpestřují obsah časopisu. Došlo tedy opět k mírnému rozšíření záběru Pivaře tak, aby si zde našel něco každý domácí sládek – od začátečníka až po pokročilého.

Soutěže

Partnerské spolky

Výhody

*Vyžadován
členský průkaz


AKTUÁLNÍ INFORMACE

K PETICI !!!

 

  originální archy můžete

DO KONCE PRÁZDNIN

posílat na adresu

Radek Michel
Na Výsluní 380
Velké Březno
403 23

Pokud v zásilce uvedete i vaši e-mailovou adresu, dostanete na ni potvrzení o přijetí.

Partneři Cechu